Спростували фейк, що тести на COVID-19 руйнують наш імунітет

19 Грудня 2020, 10:00
823

Мережею поширюють відео, де розповідають про те, що тестування на коронавірус робить нас дуже вразливими до усіх інфекцій.

Про спростування цього фейку написали на сайті VoxUkraine.

Людей запевняють, що коли під час ПЛР-тесту ватним тампоном беруть мазок із носа, його просовують так глибоко, щоб пошкодити гематоенцефалічний бар’єр. Таким чином навмисне роблять отвір, аби в мозок могла потрапити кожна інфекція.

Гематоенцефалічний бар’єр – це бар’єр між кровоносними судинами мозку та компонентами, що утворюють мозкову тканину. Забезпечує захист від потрапляння у мозок хвороботворних патогенів та токсинів, що можуть міститися у крові людини.

Прес-секретар Організації громадського здоров’я Англії спростував цей фейк. У коментарі для видання він сказав, що потрапити тампоном у гематоенцефалічний бар’єр анатомічно неможливо. У носовій порожнині та дихальних шляхах немає такого місця, де є доступ до мозку. Неможливо доторкнутися тампоном до мозку, не просвердливши дірчасту пластинку, що відгорожує носову порожнину. 

Під час взяття мазка для ПЛР-тесту дірчасту пластинку  навіть не торкаються. Замість цього тампон вводять паралельно до носового дна для взяття проб із носоглотки, яка знаходиться між основою черепа та м’яким небом. 

Читайте також: Спростували фейк, що вода з лимоном вбиває ракові клітини

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024