Володимирчанці хочуть присвоїти звання «Мати-героїня»

25 Березня 2021, 14:00
1221

Жительці Володимир-Волинської громади Наталії Тужилкіній, народила та виховала до восьмирічного віку 5 дітей, хочуть присвоїти почесне звання «Мати-героїня». 

Члени виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради проголосували за відповідний проєкт рішення про направлення клопотання на присвоєння жінці почесного звання, йдеться на сайті міської ради.

Це рішення прийняли, враховуючи вагомий внесок жінки у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до Указу Президента України «Про почесні звання України».

Довідково:

Звання України «Мати-героїня» є державною нагородою, вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Визначено, що почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Читайте також: Шістьом жінкам з Володимирщини присвоїли почесне звання «Мати-героїня». ФОТО

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024