Щоб отримати щеплення проти COVID-19, декларації з сімейним лікарем не обов`язкова

21 Травня 2021, 08:30
706

За вакцинацію НСЗУ виплатила 145 медичним закладам понад 3,9 мільйона гривень.

Найбільше коштів отримали заклади Київської та Харківської областей, а також міста Київ, повідомляють у пресслужбі НСЗУ.

За даними електронної системи охорони здоров’я станом на 19 травня, понад 854  тисячі осіб отримали дозу вакцини проти  COVID-19. Щеплення вакциною AstraZeneca отримали понад 715 тисяч осіб, вакциною CoronaVac – 75 тисяч, вакциною Pfizer – понад 50 тисяч пацієнтів. З них, вакцину отримали понад 250 тисяч осіб, старше 66 років, та 180 тисяч осіб віком 56-65 років.

Станом на 19 травня, Національна служба здоров’я України виплатила 145 закладам за проведену вакцинацію майже чотири мільйони гривень. Найбільше коштів отримали заклади Київської області – майже 413 тисячі гривень, Харківської – майже 349 тисячі гривень та міста Київ – 248 тисячі гривень. Загалом, бюджет Програми медичних гарантій передбачає майже 1,5 млрд грн на вакцинацію. Це – сума, яку буде спрямовано на оплату роботи мобільних команд, які проводять щеплення. Забезпечення вакцинами не входить до бюджету Програми медичних гарантій. Заклади забезпечуються вакцинами централізовано.

734 заклади, які є у переліку, визначеному керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня через поширення COVID-19 вже підписали договори із НСЗУ. Загальна сума контрактів складає понад 1 мільярд гривень.

Вакцинацію проводять мобільні команди. Кожна складається щонайменше з одного лікаря та двох медичних сестер чи медичних братів. У перший місяць роботи команди НСЗУ виплачує 8 тисячі гривень на одну мобільну команду для забезпечення готовності до проведення вакцинації, зокрема закупівлі необхідних розхідних матеріалів та засобів індивідуального захисту. Далі оплату надавачі послуги отримують за результатами роботи. Тобто за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 гривень за першу дозу введеної вакцини і 60 гривень за другу.

Обов’язковою умовою оплати є те, що інформацію про здійснену вакцинацію заклади мають вносити до електронної системи охорони здоров’я. Тільки на підставі достовірної інформації, внесеної в ЕСОЗ, Національна служба здоров’я здійснюватиме оплату за фактично надані послуги.

Відсутність декларації з сімейним лікарем комунального закладу або взагалі відсутність декларації не є підставою для того, щоб людині відмовили у вакцинації проти COVID-19. Щоб зробити щеплення, необхідно записатись у найближчому пункті щеплення. Знайти перелік пунктів щеплень можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua, а також, зателефонувавши до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: В Україні зробили більше мільйона щеплень проти COVID-19​

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.​​​​​​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024