Володимир: територія автовокзалу погано пристосована для людей з особливими потребами

27 Жовтня 2017, 20:48
5643

27 жовтня перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук провів засідання Комітету доступності, в ході якого обговорювали питання забезпечення доступності до закладів соціальної сфери людей з особливими потребами. У місті 92 візочники і вони мають безліч проблем у пересуванні вулицями. 

Про це йдеться на сайті міської ради.

На початку засідання Ярослав Матвійчук зазначив, що одномоментно всі недоліки усунути не вдасться, тому слід обрати кілька найважливіших напрямків, по яких працювати першочергово.

Колегіально вирішили, що в першу чергу питання стосується автостанції та культурно-мистецького центру. Проблема незручності автостанції для людей з функціональними обмеженнями відома давно, змусити ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» усунути деякі недоліки в облаштуванні її пандусом та поручнями кілька років тому довелось із приписом прокуратури, втім, належним чином ця споруда так і не облаштована, а від вказаного підприємства міськраді надходять формальні відписки. Тому було вирішено надалі застосувати звернення до структур, що здійснюють спеціальні перевірки, аби вони видали чергові приписи, виконання яких буде для автостанції обов’язковим.

Стосовно КМЦ було зазначено, що проект облаштування його пандусом був розроблений, його слід переглянути та закласти кошти на будівництво цієї допоміжної споруди.

Так само вирішено зробити з облаштуванням вулиць Володимира спеціальним пониженням бордюр для зручного руху візочків. На вулицях Луцькій та Устилузькій, де будуть проводитись ремонти, такі роботи вже передбачені, а от на вулицях, де найближчим часом не заплановано капітальних втручань, вирішено проінспектувати та виправити з’їзди для людей з особливими потребами.

Звіти про виконання намічених сьогодні завдань Комітет доступності заслухає в першому кварталі наступного року. Крім того, ухвалено рішення про будівництво двох індивідуальних пандусів у будинках по вулицях Сагайдачного та Незалежності, де проживають громадяни, що пересуваються на візках.

Читайте також: 25 жовтня, після традиційної літньої перерви, у Володимирі-Волинському розпочав роботу плавальний басейн міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Коментарі
30 Жовтня 2017, 03:23
Ніколи не могла навіть подумати, що у нас у місті така проблема з пандусами, поки не народила донечку і не почала їздити з коляскою по вулицях. Раніше просто не звертала увагу. Автостанцію можна тільки об'їхати по дорозі, де рухаються автобуси, КМЦ, то взагалі окремий випадок був. Потрібно було мені купити в касі КМЦ квитки, а я сама з коляскою гуляю. Якось важко затягнула її по східцях через центральний вхід, підійшла до каси, та й кажу,що ж це за культурний центр без пандусів, не для мамочок і інвалідів? Мені фиркнули, це не до нас. Після продажу квитків, сказали, що я можу піти на бокові двері, там пандус, я ще й перепитала. Поїхала я коляскою до тих дверей, виїжаю з них, а там дві тонких &quot;штахети&quot; прибиті...і все... з'їжай!!!! Я справилась! Коляска не важка в нас, дитинка невеличка, але відразу, подумалося,а як же інваліди на візках???? І таким питанням, я задаюсь по декілька разів на день, коли нормально навіть з'їхати з тротуару не можливо дитячою коляскою, не говорячи вже про доступ до магазинів та до інших закладів і установ?!!! <br/>Правда, хороші, пологі, з поручнями, пандуси у нашому місті є, але їх можна перелічити на пальцях рук. Вони ж у когось існують!!! Це можливо!!!! Чому тоді вони не всюди??? Чому немає такої практики?
02 Листопада 2017, 13:35
Цілком згідна з Інною. Я також стикнулася з цим коли гуляла з каляскою і постійно коли переходила дорогу, думала не про себе, я здорова, можу і перенести дитину, а про людей, які на інвалідних візках. Мені здається, саме з цього потрібно починати всю соціальну допомогу.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024