Зміни до бюджету та не тільки: у Володимирі провели засідання погоджувальної ради

21 Грудня 2021, 11:15
Зміни до бюджету та не тільки: у Володимирі провели засідання погоджувальної ради 527
Зміни до бюджету та не тільки: у Володимирі провели засідання погоджувальної ради

У Володимирі відбулось засідання погоджувальної ради, що передує останній у цьому році сесії.

Збори провели 20 грудня. Про це пишуть на сторінці Володимир-Волинської громади.

Взяли участь міський голова Ігор Пальонка, його заступники, керівники депутатських фракцій, постійних комісій та начальники управлінь і відділів.

Під час засідання були розглянуті проєкти рішень, які виносять на чергову сесію, що відбудеться 23 грудня. Без обговорення члени ради підтримали місцеві програми безбар’єрності, «Безпечна громада» та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними способами. 

Дискусії виникали у депутатів в ході розгляду деяких земельних питань, а також проєктів рішень про структуру виконавчих органів ради та про внесення змін до Програми безпеки громадян та профілактики правопорушень на території Володимир-Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Погоджувальна рада у Володимирі
Погоджувальна рада у Володимирі

Відповідно до рекомендацій профільних комісій були підтримані усі проєкти рішень, зокрема, про бюджет громади на 2022 рік, а також про зміни до бюджету на цей рік, зміни до програми соціально-економічного розвитку, програми підтримки військових частин, медичних закладів громади тощо.

Аби підтримати питання присвоєння звання «Почесний громадянин міста Володимира» 90-річній краєзнавиці Наталії Грабарчук, на погоджувальній раді була присутня ініціативна група цього проєкту рішення – директор історичного музею Володимир Стемковський разом із науковим співробітником Богданом Яновичем та наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк.

Орися Вознюк навела аргументи чому кандидатура Наталії Грабарчук варта такого високого звання. Як зауважила наукова співробітниця заповідника, завдяки краєзнавчим працям та спогадам пані Наталії вдалось дізнатись про чимало цікавих сторінок з історії міста та його жителів першої половини ХХ століття. 

Саме Наталія Грабарчук була ініціатором проведення першої конференції, присвяченої Олександру Цинкаловському, створення музею у міській гімназій та багатьох інших хороших ініціатив.

Дане рішення депутати одноголосно підтримали, зауваживши, що заповіднику варто ініціювати передрук краєзнавчих праць Олександра Цинкаловського, а також встановлення на вулиці 20-го липня, де свого часу мешкала родина відомого історика, і де нині знаходиться гімназія, що носить його ім’я, бюст чи барельєф на його честь.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024