Керівник одного з агропідприємств Володимирщини долучився до благодійного аукціону і придбав раритетне авто

20 Листопада 2017, 19:28
5467

На благодійному вечорі під патронатом голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, вдалося зібрати понад 1,3 мільйона гривень на будівництво у Волновасі храму Святого Миколая.

Черговий етап збору коштів на унікальну гуманітарну місію відбувся у Луцьку, 17 листопада, - йдеться у групі «Разом збудуємо Храм» у Фейсбуці.

Станом на середину листопада корпус церкви фактично збудовано. Оскільки 19 грудня – день Святого Миколая, то докладається максимум зусиль, аби до цього дня на храмі вже стояли і куполи, і хрести, а зведення малих архітектурних форм (дзвіниці, місця для освячення води, каплиці) та будинку священика (гуманітарного центру, де працюватимуть волонтери, із недільною школою) завершилося.

Отож, організатори наголошують, що вони вдячні за кожну копійку, пожертвувану на храм. Моральна і матеріальна підтримка справи матиме гарне завершення – є сподівання, що 22 травня 2018 року, вчетверте відаючи данину пам’яті полеглим бійцям 51-ї ОМБр, усіх, хто долучився до реалізації ідеї, вшанують воїнів-захисників (і тих, хто вже з Богом, і тих, хто повернувся додому, і тих, хто досі на сторожі нашої державності) відкриттям храму.

Загалом під час імпровізованого аукціону вдалося зібрати понад 1, 3 мільйона гривень. З-поміж лотів – і особисті речі покійного Луцького міського голови Миколи Романюка, який свого часу першим висловив ідею спорудження храму, і твори мистецтва, і раритетні речі, з-поміж яких і автомобіль «Волинянка» (його випускав Луцький автомобільний завод, яким тривалий час до призначення на посаду голови ОДА керував Володимир Гунчик).

«На таку місію нічого не шкода. Спільними зусиллями, усім краєм, ми зможемо добудувати храм, що вкотре з’єднає Схід і Захід та скаже, що Україна єдина, неподільна і непереможена», – наголосив директор ТзОВ «П'ятидні» Валерій Діброва, який і придбав цю раритетну автівку.

Щодо фінансування будівництва, то за цей час на спорудження храму, гуманітарного центру, малих архітектурних форм уже зібрали коштами, матеріалами та послугами понад 2,5 мільйона гривень. 








 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024