Всі разом будемо відстоювати одну з кращих шкіл області, - мер про можливу реорганізацію школи-інтернат

21 Листопада 2017, 10:48
9576

Міська влада, депутати всіх рівнів та громадськість повинні все зробити задля того, аби зберегти, в такому вигляді як вона є зараз, Володимир-Волинську школу-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Про це йшлося на щовівторковій нараді та брифінгу міського голови Петра Саганюка з представниками місцевих ЗМІ.

- Наша школа-інтернат - одна з найкращих не те що в області, навіть в країні, - зазначив міський голова. -  Директор школи Валентин Вірковськй вкладав роками в цю освітню установу і тепер, завдяки реформаторам за якими не можна вгнатися, під питанням робота усієї початкової ланки та дошкілля. Днями у Луцьку відбудеться виїзне засідання профільного комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти, можливо будуть піднімати питання фінансування закладів, подібного спрямування як наш ЦОСПП. Якщо ж дане питання не буде врегульоване, то будемо думати над тим, як початкову ланку цього навчального закладу фінансувати на рівні міста. Зруйнувати ніхто нічого не дасть. 

До відома, виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти з порядком денним «Про роботу органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Волинської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти» відбудеться 24 листопада 2017 року о 14.00 на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Відкриття засідання відбудеться за участі першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександра Співаковського, голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, ректора СНУ імені Лесі Українки Ігоря Коцана, начальника Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмили Плахотної. Учасники засідання – народні депутати України, члени та працівники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, представники МОН, профспілок, Національної академії педагогічних наук України, працівники Волинської ОДА, Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, Волинської обласної ради, начальники міських, обласних управлінь освіти, педагогічні та науково-педагогічні працівники навчальних закладів, представники освітянської громадськості. 

Нагадаємо, спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти і соціально-педагогічної підтримки» - це один з найкращих навчальних закладів, рівних якому важко знайти у всій Волинський області та й за її межами.

На жаль, незабаром ця освітня установа у такому вигляді, в якому вона є зараз, може припинити своє існування. Причина - реформа освітньої галузі, яка замість того, щоб допомагати та розвивати подібні установи, «душить» їх в своїх обіймах.

Слідуючи новому закону «Про освіту», обласне управління освіти налаштоване відмовитися від фінансування дошкілля і молодших класів цього навчального закладу і повністю ліквідувати ці ланки.

Батьки навчального закладу не на жарт стурбовані цим «подарунком» в рамках реформування освітньої галузі і вже підготували відповідні звернення до міністра освіти Лілії Гриневич, уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, до Фонду Порошенка, керівництва міста та області, народного депутата України Ігоря Гузя.

На черговій сесії міської ради депутати Володимир-Волинської міської ради вирішили підготувати подібне звернення до депутатів Верховної Ради України та народного обранця від нашого округу Ігоря Гузя.

Надіємось, що громадськість та керманичі всіх рівнів почують, як батьків так і самих школярів, і зроблять все задля того, аби зберегти цей навчальний заклад у такому вигляді як він є зараз.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024