Володимирчан переконують, що відео, де хор виконує проросійські пісні – фейк

16 Листопада 2022, 08:15
Володимирчан переконують, що відео, де хор виконує проросійські пісні – фейк 981
Володимирчан переконують, що відео, де хор виконує проросійські пісні – фейк

Днями священник ПЦУ Михайло Омелян опублікував відео з храмів Києво-Печерської лаври, де хор виконує проросійські пісні. «Дзвін пливе над росією, Прокидається Матінка – Русь…», – чути на відео російською мовою.

У володимирському сегменті фейсбуку поширили допис, у якому стверджують, буцімто це відео та інформація, опубліковані священником ПЦУ Михайлом Омеляном, не відповідають дійсності. Фактчекери Район.Володимир з’ясували, що відео з начебто спростуваннями – ФЕЙК.

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ МП Павло Лебідь прокоментував скандальне відео, де в лаврі піснями звеличують росію.

У спеціально записаному зверненні він визнав правдивість відео і заявив, що «отцю Захарії буде повна заборона» і більше в храмі не будуть співати «світських пісень».

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту, що стався 12 листопада 2022 року в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Слідство здійснюють за частиною першою статті 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Наразі усі матеріали скерували для проведення відповідних експертиз.

Читайте також:  Серед володимирчан поширюють фейкове повідомлення про допомогу до 30-річчя ПриватБанку

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024