Серед володимирчан поширюють фейк про оновлений графік відключень електроенергії

30 Листопада 2022, 11:40
Серед володимирчан поширюють фейк про оновлений графік відключень електроенергії 1421
Серед володимирчан поширюють фейк про оновлений графік відключень електроенергії

Серед володимирчан, користувачів телеграм каналів поширюють інформацію про жорсткі графіки погодинних відключень від 5 до 12 і більше годин.

Фактчекери Район.Володимир з'ясували, що повідомлення не мають нічого спільного з правдою.

МЕСЕДЖ

«Увага! Нові аварійні відключення! Сьогодні, 30 листопада по всій території України запроваджують більш жорсткі графіки погодинних відключень від 5 годин до +12. Переглянути оновлений графік можна за посиланням».

Таке повідомлення опублікували в одному з телеграм-каналів і його швидко поширили, зокрема, й серед володимирчан.

ФЕЙК і МАНІПУЛЯЦІЯ

Публікуючи повідомлення, його автор вдається одразу до кількох прийомів, аби привернути увагу якомога більшої кількості підписників телеграм-каналу. Публікація починається словами «!УВАГА!». Далі читачу пропонують перейти за посиланням, де, можна нібито ознайомитись із новим більш жорстким графіком погодинних відключень електроенергії.  Але отримати доступ до графіку вам так і не вдасться. Перед тим вам запропонують підписатися на кілька телеграм-каналів, а в результаті, обіцяне ви так і не отримаєте.

ВИСНОВОК

Це – маніпуляція і фейк. Автор допису таким нечесним шляхом прагне збільшити кількість підписників телеграм-каналу. Ключовим завданням, яке стоїть перед будь-яким власником телеграм-каналу, є питання збільшення кількості підписників. Тому деякі хитруни вдаються до таких дій з фейковими та маніпулятивними повідомленнями, аби кількість читачів у телеграм-каналах постійно збільшувалась. 

Читайте також: Серед волинян поширюють фейк про безкоштовний зв'язок від Starlink 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024