Депутат Володимирської міської ради Валерій Зінкевич прокоментував своє перебування за кордоном під час війни

17 Квітня 2023, 19:10
Депутат Володимирської міської ради Валерій Зінкевич 206
Депутат Володимирської міської ради Валерій Зінкевич

Депутат Володимирської міської ради від партії «Сила і честь», бізнесмен Валерій Зінкевич, якого на новорічні свята у Куршевел побачили журналісти-розслідувачі, прокоментував свій виїзд за кордон. Чоловік розповів, яким чином йому вдалося виїхати у воєнний час.

За словами політичного діяча, він звільнений з військового обліку за станом здоров'я. Про це депутат повідомив у коментарі виданню ВСН.

Нагадаємо, на французькому курорті депутата Володимирської міської ради виявили журналісти «Української правди» під час розслідування.

Зінкевич повідомив, що за кордон він зміг виїхати, оскільки був знятий з військового обліку через стан здоров'я. Чоловік стверджує, що проходив медичну комісію вже після початку повномасштабного вторгнення. Каже, що понад 15 років тому у нього виник діабет, через перенесену хворобу. Згодом йому встановили другу групу інвалідності.

 

«Я перехворів на тяжку хворобу панкреонекроз - це дуже сильне запалення підшлункової залози. В результаті два місяці я пролежав в реанімації, перехворів, мені зробили три операції, я вижив. Після цього отримав діабет 1 типу – інсулінозалежний. Спочатку треба було зробити I групу інвалідності, але я її не робив. Потім зробив II групу інвалідності. Я приблизно 14-15 років є інвалідом ІІ групи. 10-11 років я її щороку повторював, тому що мені зі здоровʼям потрібно було лягати в лікарню двічі на рік, а вже у 2020 році мені дали довічну групу інвалідності», – пояснює своє перебування в Куршавелі депутат.

 

Чоловік наголошує, що проходив медичну комісію і перевірявся у лікарів, після чого його було знято з військового обліку. За його словами це відбувалось після початку повномасштабного вторгнення.

 

«Я виїздив за кордон на всіх законних підставах ще до постанови президента, яка забороняє виїздити депутатам. У той час можна було, я скористався цим моментом. Зараз не можна виїжджати, то я цього не роблю», – додає він.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024