Володимир: міський голова Ігор Пальонка привітав з 90-річним ювілеєм Наталію Грабарчук

12 Травня 2023, 14:35
Міський голова Ігор Пальонка привітав довгожительку є ювілеєм ФОТО 350
Міський голова Ігор Пальонка привітав довгожительку є ювілеєм

Голова Володимирської міської ради Ігор Пальонка 12 травня привітав з 90-річним ювілеєм володимирчанку Наталію Грабарчук.

Жінка мешкає у садибі свого дядька, відомого історика та дослідника Волині Олександра Цинкаловського.  Про це пишуть на сторінці міської ради.

Іменинниці вручили подарунки та квіти.

«Сердечно вдячний за вашу працю, життєву стійкість та мудрість. На вашому прикладі виховувалися і виховуються сучасні діти й молодь, нове покоління патріотів і героїв. Від імені усієї громади зичу міцного здоров’я, щастя, радості та ще довгих років життя у мирній, переможній Україні», – привітав пані Наталію голова громади.

До привітання довгожительки долучилась заступниця начальника управління соціальної політики Алла Кузьмич разом із працівницями територіального центру соціального обслуговування.

Наталія Назарівна – непересічна особистість, адже є живим свідком історії Володимира першої половини ХХ століття. На основі її спогадів про тодішній Володимир, а також життя місцевої інтелігенції, працівники державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» видали книгу «Сім вечорів з Наталією Грабарчук-Цинкаловською».

Наприкінці 2021 року жінці присвоїли звання «Почесний громадянин міста Володимир».

Довідково: пані Наталія народилася у Володимирі. Її мама – Олена Цинкаловська була рідною сестрою відомого українського історика, археолога, етнографа, дослідника Волині Олександра Цинкаловського. Дитинство і юність Наталії Грабарчук минули на вулиці Островецькій, де й нині проживає у будиночку, який збудував її батько майже 100 років тому. Доля їхньої сім’ї, як і багатьох родин володимирчан, була непростою, адже пережили і евакуацію в росію у часи Першої світової війни, і жахіття Другої світової, і сталінські репресії.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024