«Переведемо боротьбу з цим розсадником «руського міра» на новий рівень»: уродженка Зимне про місцевий монастир

19 Травня 2023, 18:00
УПЦ МП у Зимнівській громаді 2113
УПЦ МП у Зимнівській громаді

Світлана Юрчук закликає усіх небайдужих до розголосу питання боротьби з «рускім міром» у Зимнівській громаді.

Дівчина є уродженкою села Зимне, тому дане питання турбує її особливо. На своїй сторінці у фейсбуці Світлана опублікувала допис із закликом перевірити в очільника громади, документи оренди Зимнівської монастиря та причетність настоятельки до країни-агресора.  

Монастир московського патріархату в селі Зимне Волинської області є історичною пам’яткою України. Заклад роками приймав усіх можливих московських попів, зрадників нашої країни та мав постійний зв’язок із росією.

«Настоятелька монастиря, яка в родинних стосунках з медведчуком (той і його дружина їздили сюди постійно як по свячену воду)», – зазначає Світлата у пості.

Також, жінка звертає увагу на голову Зимнівської громади Вʼячеслава Католика як й в тісних стосунках (імовірно і фінансових також) з настоятелькою і відстоює інтереси монастиря.

На території монастиря побудували вертолітний майданчик за 290 мільйонів гривень із держбюджету для прийому попів і медведчука.

«В останні роки поспіхом було продано нові землі монастирю під нову церкву і передано в оренду старої території (яка є історичною пам’яткою)», – пише пані Світлана. 

СБУ перевіряло монастир та ця процедура не дала ніяких результатів. Імовірно, що монастир був попереджений через тісні зв’язки із місцевою владою.

«Тиск на депутатів, погрози і дзвінки «за шо голосуватимете» перед проведенням позачергової сесії, де мало вирішуватися питання монастиря і заборони упц мп (результат – 9 депутатів не з’явилися, 2 утрималися, проти упц мп проголосували 11 з необхідних 12 – тому рішення не прийняте)», – йдеться у дописі.

Жінка закликає до необхідності перевірити документи на продаж землі та на оренду.

«Варто перевірити куди пішли ті всі 290 мільйонів з держбюджету і для чого селу на 1 тис людей вертолітний майданчик? Звернути увагу на представників ТГ, які чинять тиск і на тих депутатів, які не з’явилися та утрималися від голосування. Взяти під контроль СБУ голову громади – Вʼячеслава Католика, його фінанси, стосунки з монастирем і потенційний колабораціонізм у зв’язку із підтримкою упц мп», – пише Світлана Юрчук.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024