У Володимирі через корупцію звільнили директора комунального підприємства

19 Вересня 2023, 15:10
Роман Лисюк 1281
Роман Лисюк

У Володимирі відсьогодні з посади звільнено директора Комунального підприємства «УЖК» Романа Лисюка.

Про звільнення повідомив міський голова Ігор Пальонка під час брифінгу з представниками місцевих ЗМІ, інформує Район.Володимир.

«Відсьогодні звільнено директора КП «УЖК» Роман Лисюк, якого визнали винним у корупційних діяннях, за які передбачена адміністративна відповідальність. Наразі його обов’язки виконує заступник директора Павло Коробейніков», зазначив очільник громади.

Нагадаємо, у лютому минулого року відбувся конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Управляюча житлова компанія». У конкурсі узяв участь один претендент, який подав документи, – Роман Лисюк. Його і рекомендувала конкурсна комісія до призначення на посаду керівника «УЖК».

У квітні-червні 2023 року він уклав кілька договорів із рідною сестрою про надання послуг із виконання малярних робіт на дитячих майданчиках у Володимирі, а згодом – додаткові угоди до договорів про збільшення винагороди за виконані роботи, згідно з якими вартість послуг зросла майже втричі.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 КУ про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у вигляді штрафу. 

Читайте також: Директора комунального підприємства на Володимирщині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024