Mavic, EcoFlow, книги та продукти харчування: у Володимир з подарунками завітали гості з Польщі

22 Листопада 2023, 20:05
У Володимир з подарунками завітали гості з Польщі 346
У Володимир з подарунками завітали гості з Польщі

У Володимирську громаду завітали гості з Кентшинського повіту (Республіка Польща) – староста Міхал Кохановські та депутат Ярослав Подгурські.

Гості з Польщі і цього разу приїхали не з порожніми руками, а привезла квадрокоптер Mavic, зарядну станцію EcoFlow та харчові продукти, невдовзі поїдуть на фронт до наших захисників. Окрім цього, для міських бібліотек партнери привезли книги, розповіли Район.Володимир у міськраді. 

Міський голова Ігор Пальонка подякував очільнику Кентшинського повіту Міхалу Кохановські за всебічну підтримку і таку важливу допомогу у складний для України час.       

«Партнери з республіки Польща – наші часті гості, які завжди радо простягають свою руку підтримки та привозять необхідні речі для нашої громади та військовослужбовців. Поспілкувались із польськими друзями про теперішній стан справ у наших громадах. Обговорили подальшу співпрацю і ті потреби, які наші партнери можуть допомогти закрити», зазначив очільник громади.

У межах візиту до Володимира гості з Польщі побували у територіальному медичному об’єднанні та центрі первинної медичної допомоги, де ознайомились із тим, як розвиваються медичні заклади нашої громади, а також як організована система охорони здоров’я в Україні. 

З містом Кентшин Володимир у партнерстві вже 20 років. З Кентшинським повітом праця теж триває чимало. За цей час поляки неодноразово навідувались у Володимир за мирних часів. А коли російські окупанти вдерлися в Україну, польські партнери, можна сказати, були першими, хто простягнув руку допомоги Володимирській громаді. 

Перший  транспорт з гуманітарною допомогою з Кентшинського повіту вирушив у Володимир уже 9 березня 2022 року.  З того часу було здійснено шість таких рейсів. Допомога йде в трьох напрямках: для українських військових, Володимирського ТМО та внутрішньо переміщених осіб (переселенців), які наразі проживають у Володимирі.

Читайте також: У Володимирську громаду доставили допомогу партнери з Польщі

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024