Не треба політиці втручатись в духовні справи: мер Володимира про ситуацію, що виникла під час молебені

31 Липня 2018, 11:36
Під час спільної молитви з нагоди Дня Свято Рівноапостольного князя Володимира 2975
Під час спільної молитви з нагоди Дня Свято Рівноапостольного князя Володимира

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк прокоментував ситуацію, яка виникла під час спільної молитви з нагоди Дня Свято Рівноапостольного князя Володимира.

Сталося це на щовівторковій оперативній нараді, яка відбулась останнього дня липня, - інформує прес-служба мерії.

Зокрема, міський голова Петро Саганюк подякував всім міським службам, підприємствам, установам та організаціям, що були причетні до організації відзначення 1030-річчя Володимира-Волинського, міській громаді, адже свято видалось на славу. Очільник міста також повідомив, що протягом вихідних днів ніяких непердбачуваних подій та надзвичайних ситуацій не трапилося.

Також мер прокоментував ситуацію, що відбулась під час спільної молитви з нагоди Дня Свято Рівноапостольного князя Володимира:

Вцілому все пройшло добре. На відзначення 1030-річного ювілею міська влада, як основний організатор святкувань, запросила священників чотирьох основних християнських конфесій, які є у місті. Ми намагалися об’єднати церкву, надали можливість всім молитися і бути присутніми на заходах. Хто захотів – той прийшов. Думаю, не треба політиці втручатись в духовні справи. Треба, в першу чергу, подумати, як закінчити війну, як повернути частину України – Крим, об’єднатись і жити мирно. Всіх у нас в душі Кобзар, але його можна читати і дружелюбно, без образ.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському парафіяни та священики УПЦ МП покинули святкові заходи під час декламування вірша Тараса Шевченка.

Коментарі
31 Липня 2018, 19:42
За таку провокацію громадянин України Дмитро Себій, а також відповідальна за організацію заходу особа з виконавчого комітету міської ради, повинні нести кримінальну відповідальність ("Розпалювання міжрелігійної ворожнечі").
31 Липня 2018, 23:43
яка провокація? Ви що з луги звалилися? Української мови Бог не чує? Правда?..
01 Серпня 2018, 04:04
На мою думку, така ситуація стала можливою не лише через світоглядні конфлікти в українському суспільстві та володимир-волинській громаді зокрема, а й через те, що у місті фактично відсутня чітка кадрова політика у напрямку культури, відповідно - організації важливих публічних заходів. Начальники відділу постійно міняються, десь щезають, куратором напрямку у виконкомі є людина за фахом не дотична до гуманітарної політики. Тому у багатьох громадян виникає питання: чи існував повноцінний сценарій заходу, чи працювали над ним фахівці, чи затверджував його міський голова? Що хотіти від емоційного, непосидючого дідуся, котрий усе своє життя публічно декламує Шевченка і Франка? Але свято зіпсоване, бо частина громади відчула себе ображеною. Так не повинно бути.
01 Серпня 2018, 16:31
І чим же вас шановна і частину громади ,Шевченко Т.Г. образив? Тим,що правду напророчив а пан Дмитро нагадує,недає мохом покритись,недає забути,що ми українці,що ми титульна нація і в своєму домі і в нас є своя правда і ми не боїмося її говорити.
01 Серпня 2018, 18:20
Треба було ще на молебні вийти і затанцювати запальний український гопачок! Це ж теж патріотично!)))
01 Серпня 2018, 22:34
НАРОД ВИ КОМУ МОЛИТЕСЬ ШЕВЧЕНКОВІ ЧИ БОГОВІ?
23 Серпня 2018, 01:13
А хто такий шевченко щоб йому вділяти час в День Хрещення Русі???Дуже вже його боготворять людина яка жила не благочистиво та був алкоголіком ,який на день народження напився упав з другого поверху скрутив шию і вмер на другий день...в школі таке не розказували,але розказують в інститутах.Про вірш...Почитайте слова цього вірша ..Шевченко ще щось і курив такий брєд писати...не вважаю що він щось важне зробив для України ,поет і поет як і багато інших Франко ,Сухомлинський і т.д.для чого цей фарс та тикати Шеву у всі дири свята.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024