Базарний день: ринок Володимира «засадили» різнобарвними хризантемами

20 Жовтня 2019, 13:34
3037

На Володимирщині - сезон цвітіння хризантем. Ними прикрашають обійстя, садять на кладовищах, несуть на весілля та ювілеї.

А підприємливі володимирчани ще й мають непоганий заробіток на вирощуванні цих квітів.

Ці невибагливі квіти на володимирському ринку можна купити по ціні від 10 до 80 гривень за корч. 

«Все залежить від розміру та висоти куща, від сорту квітки. Раніше квіти привозили з-за кордону і з розсадників, тепер ті, хто любить квіти і вміє на них заробити, розвели і мають свої. З кожним роком все більше людей виносять восени свій різнобарвний крам на ринок. Багато продає через Інтернет». У мене колись було тільки 7 видів хризантем, а тепер більше 30 сортів,  – розповіла Район.Володимир-Волинський продавщиня хризантем.

Жінка розповіла, що квіти купують на дачі, на балкони. Володимирчани стали частіше дарувати хризантеми у вазонах на дні народження.

«Якщо купувати букет троянд, який коштує в рази дорожче, то краще взяти хризантему, яка місяць або й два буде квітнути. Останнім часом взяли моду ставити хризантеми в горщиках на могили», – розповідає продавчиня.

Виявляється, у догляді хризантеми невибагливі. Влітку, якщо квіти ростуть під відкритим небом, поливати їх потрібно лише у випадку, коли близько двох тижнів нема дощу. Щодо пересаджування, то тут по-різному, адже є різні види хризантем, наприклад, грубоквіткові потрібно викопувати перед початком морозів, а от дрібноквіткові можуть зимувати. 

Довідково: 

У світі налічується близько 200 видів хризантем і дві тисячі сортів. Хризантеми зараз переважно вирощують як декоративні рослини, але є окремі види, які мають лікарські властивості. Наприклад, у китайській народній медицині листки хризантем призначають при головних болях, а висушені квіти - для покращення апетиту. В багатьох країнах листки і квіти використовують для лікування очних захворювань, малярії, алкоголізму, кишково-шлункових хвороб та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Читайте також: Базарний день: на ринку у Володимирі з'явились осінні гриби

Базарний день: скільки коштує полуниця і «імпортні» гриби на ринку у Володимирі

1


1


















 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024