Володимирська кулінарія: сирний пляцок від аналітика комп'ютерних комунікацій

07 Березня 2021, 18:45
Сирний пляцок 1874
Сирний пляцок

Район.Володимир-Волинський продовжує традиційну рубрику «Володимирська кулінарія».

Сьогодні у нас смачний сирний пляцок від аналітика комп'ютерних комунікацій Мар'яни Шах

Мар'яна родом з Володимира – Волинського, де і проживає зі своєю сім'єю. Працює аналітиком комп'ютерних комунікацій на ТОВ «ЛАК» (на цей час перебуває у декретній відпустці). Любить спорт, вакуум, контрастний душ, біг, аеробні навантаження. А також – шоколад!

Мар'яна Шах
Мар'яна Шах

Читайте також: Володимирська кулінарія: перфекційні сирники від Тетяни Юрчук

«На кухні люблю експериментувати. Цю звичку підгледіла у своєї мами, яка з «нічого» може зробити кулінарний шедевр. Не люблю особливо складних рецептів. Готую лише те, що швидко, смачно і корисно для нашого тіла. Адже живу з девізом: «Куй тіло поки молоде й гаряче»
Приблизно 4 роки назад узяла собі за звичку снідати й відтоді світ перевернувся для мене. Ранок став особливим ритуалом для мене: тільки я, схід сонця, тиша і мій сніданок (поки всі ще сплять). Сніданки роблю різні. Це може бути лінива вівсянка (приготовлена ще з вечора, вівсянка на молоці, на воді, з фруктами чи ягодами. Може бути млинець з вівсянки, яйця пашот з чорним хлібом та авокадо, хлібці з сиром та червоною рибою, млинці з арахісовою пастою, ліниві сирні вареники, сирники з чорним шоколадом всередині, яблучні оладки і т. д. 

Найбільше люблю сирні сніданки (як солодкі, так і солені).  Одним з них хочу поділитися. Це сирний пляцок на пательні за 10 хвилин», – розповідає Мар'яна. 

На порцію сирного пляцка потрібно: 

  • 150 г сиру кисломолочного (в брикеті 5%)
  •  1 яйце
  • 40 г рисової муки
  • 30 г твердого сиру (потерти) 
  •  зелень, сіль

Все змішати і викласти на розігріту антипригарну пательню (або просту, змащену краплею оливкової олії). Розрівняти й обсмажити з двох сторін, обов'язково на маленькому вогні та під покривкою. 

Смачного!

Читайте також: Володимирська кулінарія: авторський м'ясний пиріг від Тетяни Боренко




 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024