У Володимирі діти дізнавались про підступність соцмереж та вчились писати новини

29 Серпня 2023, 15:45
У Володимирі діти дізнавались про підступність соцмереж та вчились писати новини 2185
У Володимирі діти дізнавались про підступність соцмереж та вчились писати новини

У Володимирі відбулося заняття з медіаграмотності у рамках медіапроєкту Район.Діти.

У неділю, 27 серпня, його провела редакторка Район.Закордон Тетяна Палаєвська.

Заняття відбулося у приватній садибі володимирських підприємців – фундаторів Район.in.ua. Його учасниками стали діти різної вікової категорії від 11 до 17 років, школярі та студенти місцевих навчальних закладів.

На занятті говорили про соцмережі і їхній вплив на сучасних дітей. Також вчилися захищатися від шахраїв. Тетяна Палаєвська розповіла про те, що нині цифровий простір стає не тільки зручним майданчиком для знайомств, спілкування та здійснення покупок, а й одним з улюблених місць для шахраїв та зловмисників. Викладачка медіаграмотності наголосила, що особливо популярним і масовим нині стає шахрайство у соцмережах. Дітям розповіли про те, яким буває шахрайство, як його розпізнати та уникнути.

Учасники заняття активно наводили приклади, розповідали також про фейкові облікові записи в соцмережах, про нещодавно «впіймані» та розвінчані фейки.

У  практичній частині заняття діти розділились на дві команди і працювали над створенням новини, яку пізніше зачитували на загал з відповідною інтонацією.

А далі було частування піцою та тортиком, купання у басейні та обговорення популярного та безпечного молодіжного контенту у соцмережах.

Тетяна Палаєвська запросила школярів та студентів Володимира взяти участь у Конкурсі дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака.

Нагадаємо, медіахолдинг CID Media Group оголосив про початок Конкурсу дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака, який реалізується у межах проєкту з медіаграмотності Район.Діти. Конкурс стартує 23 серпня. У ньому можуть взяти участь учні 7-11 класів. Конкурс відбуватиметься у трьох номінаціях: фоторепортаж, влог, текст. Організатори передбачили фінансові премії у 3, 2 та 1 тисячу гривень у кожному тематичному блоці.

Викладачка медіапроєкту Район.Діти дякує власникам приватної садиби за гарну локацію для проведення заняття з медіаграмотності та допомогу в організації.

Читайте також:  На Волині стартує мережа Район.Діти

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024