У Володимирі остаточно не визначились із місцем під нове кладовище

07 Грудня 2022, 19:15
Федорівське кладовище 1276
Федорівське кладовище

У Володимирі ще досі не визначились із місцем під нове кладовище. Земельну ділянку, що в районі вулиці Володимира Великого, планують використати з іншою метою.

Про це стало відомо під час нещодавньої пресконференції міського голови Ігоря Пальонки з представниками місцевих ЗМІ, інформує редактор Район.Володимир.

Міський голова повідомив, що раніше планували внести зміни до Генерального плану із новим місцем під кладовище. Проте підприємство, яке наразі орендує цю земельну ділянку, заявило про певні наміри стосовно неї, які можуть принести міській казні додаткові кошти, а громаді – нові робочі місця.

Проте, як наголосив очільник громади, остаточного рішення по цьому питанню ще немає.

Нагадаємо, що однією з нагальних проблем у місті Володимирі є те, що теперішнє кладовище уже вичерпує свої ресурси. Через те, що проблема вимагає якомога швидшого розв’язання, було знайдено альтернативу даній ділянці на вулиці Володимира Великого. Територія площею 48 гектарів перебуває у користуванні птахофабрики на умовах оренди земельної ділянки комунальної власності. 

 

Попередньо велись переговори з Міністерством оборони щодо передачі для цих цілей земельної ділянки біля траси Н-22 (на повороті до села Ворчин), проте через воєнний стан переговори було призупинено.

Раніше йшлося про те, щоб облаштувати нове міське кладовище поблизу вулиці Ганни Жежко.

Нагадаємо, у Володимирі є два кладовища Ладомирське і Федорівське. Нині захоронення проводять лише на Федорівському кладовищі.  

Лодомирський цвинтар є одним із найстаріших на Західній Україні, історики стверджують, що заснований він у середині ХІХ століття. На даному кладовищі поховано понад 15 тисяч людей. Найдавніше поховання датоване 1830 роком. 

На Федорівському кладовищі місць для поховання стає все менше. Площа кладовища становить приблизно 14 гектарів. 

Читайте також: У Володимирі знайшли земельну ділянку під нове кладовище

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024