Як розпізнати та протистояти: у Володимирі відкрили XR-виставку про російську пропаганду

09 Листопада 2023, 18:55
У Володимирі відкрили XR-виставку про російську пропаганду 760
У Володимирі відкрили XR-виставку про російську пропаганду

У бібліотеці Володимирського  фахового педагогічного коледжу ім.А.Ю.Кримського під час гуртка «Район.Діти» 8 листопада відбулася презентація XR виставки «Справжні причини війни або як працює російська пропаганда».

Продемонструвала експозиційні плакати для студентів педколеджу редакторка «Район.Закордон», викладачка гуртка з медіаграмотності Тетяна Палаєвська.

 Вона розповіла про види, методи, технології та можливості  використання пропаганди. Завдяки наочності спільно з дітьми дискутували і наводили приклади з актуальних подій сьогодення.

 «Ця унікальна виставка розроблена спеціально задля протидії російській пропаганді. Її мета - підвищувати рівень обізнаності й медіаграмотності в суспільстві. Виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, яка роками працює проти України», розповіла Тетяна Палаєвська.

Виставка поєднує знайомий усім формат постерів з новітніми технологіями. Завдяки додатку edAR студенти змогли відчути всі переваги 3D, AR і VR-технологій.  Зокрема, при наведенні смартфона на постери, присутні активували та «оживляли» світлини, переглядали 3D моделі зображень, відео та VR-портали.

Виставку у бібліотеці педагогічного коледжу можуть переглянути всі бажаючі, вона триватиме орієнтовно до 14 листопада.

Читайте також:  На Волині стартує мережа Район.Діти

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024